Home Συμβαίνουν στην ΠόληΚοινωνικά Αλέξανδρος Νομικός: ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αλέξανδρος Νομικός: ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

by Νάντια Γρινιεζάκη

Περπατώντας κανείς καθημερινά στο Χολαργό και στον Παπάγο συναντά όλο και περισσότερους ανθρώπους που δυσαρεστημένοι από τις έως τώρα επιδόσεις της Δημοτικής αρχής θέτουν σειρά ερωτημάτων, περιμένοντας απαντήσεις.

Ξεκινώντας από τα πλέον πρόσφατα ζητήματα η αύξηση των τροφείων των παιδικών σταθμών σε μία δύσκολη εποχή για τους περισσότερους συνδημότες μας μόνο θετική εικόνα δεν δημιουργεί για μια δημοτική αρχή η οποία αν μη τι άλλο όφειλε να αφουγκραστεί την κοινωνία. Είναι αξιοσημείωτο πως μετά τις τελευταίες αυξήσεις τα τροφεία των παιδικών σταθμών του δήμου μας είναι υψηλότερα από ότι σε άλλους δήμους με παρόμοια κοινωνικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά, γεγονός που επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Σε ότι αφορά την εκπαιδευτική πολιτική το θέμα των σχολικών κτιρίων, που σχετίζεται άμεσα με την τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεί μείζον θέμα που επηρεάζει άμεσα την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εκάστοτε δημοτική αρχή καλείται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα καλύπτει όλο το φάσμα από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι και το Λύκειο.

Αυτή τη χρονική περίοδο, μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων, το θέμα του κτιριακού του 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού απασχολεί έντονα έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας, γονέων αλλά και εκπαιδευτικών.

Η δημοτική αρχή δεν πείθει αυτή τη στιγμή κανέναν ότι έχει σχέδιο και λύσεις.

Δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να μεταθέσει τις ευθύνες της αλλού.

Στα ζητήματα της καθημερινότητας έχει πολλές φορές αναφερθεί η κατάσταση των πεζοδρομίων αλλά και των προβλημάτων της στάθμευσης που πλέον κοντεύουν να αποκτήσουν χαρακτήρα μη διαχειρίσιμο.

Η δημιουργία κολυμβητηρίου στο δήμο μας που παρουσιάζεται προεκλογικά με εμβληματικό χαρακτήρα και κατέχει περίοπτη θέση σε κάθε κεντρικό προεκλογικό φυλλάδιο μάλλον αποτελεί ένα ακόμη όνειρο που δεν πρόκειται τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον να γίνει πραγματικότητα… Η διατήρηση της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας των δύο συνθετικών συνιστωσών του δήμου μας επίσης δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική αρχή. Οι ΄΄Ημέρες Περικλέους΄΄ έπρεπε να είναι ένα γεγονός ορόσημο με υπερτοπικό χαρακτήρα και τεράστια προβολή αντί να περιορίζεται απλά σε βραβεύσεις (αξιόλογων πέραν πάσης αμφιβολίας) συνδημοτών μας. Ειδικά για την δημοτική ενότητα Παπάγου το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί πολλούς συνδημότες μας και δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι η ταυτότητα του προαστίου τείνει να αλλοιωθεί σε μη αντιστρεπτό βαθμό. Συμπερασματικά, η δημοτική αρχή όχι μόνον δεν έχει λάβει λευκή επιταγή αλλά αργά πλην όμως σταθερά σπαταλά δίχως προφανή λόγο πολιτικό κεφάλαιο.

Η προσέγγιση των προβλημάτων του δήμου γίνεται με διάθεση περισσότερο επικοινωνιακή παρά ουσιαστική και καθίσταται πλέον αναμφισβήτητο γεγονός πως η

μέγιστη προσπάθεια καταβάλλεται για την διαχείριση της προβαλλόμενης εικόνας και μάλιστα με υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι δημοτικές αρχές όμως κρίνονται με βάση την ικανότητα επίλυσης των προβλημάτων και όχι με βάση την ικανότητα διαχείρισης της εικόνας και για το λόγο αυτό όπως και για όλα όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως το πρώτο δείγμα της δημοτικής αρχής είναι προφανώς αρνητικό…

 

Αλέξανδρος Ι. Νομικός

Ιατρός-Παθολογοανατόμος

Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ

E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ