Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Κοινωνικά ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

(Αργυροκάστρου και Παναγιώτου-πλατεία με το ελαφάκι)

Αυτή η πλατεία, πνεύμονας πράσινου και κόσμημα όλης της Νέας Περιοχής του Παπάγου, θα σβηστεί από το χάρτη, θα γίνει τσιμέντο.

Η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται σε μια στιγμή να καταστρέψει ό,τι δημιουργήθηκε μέσα σε δεκαετίες, στηριζόμενη σε ένα παρωχημένο Πολεοδομικό Σχέδιο του 1969, που προόριζε το χώρο αυτό για σχολείο, παραβλέποντας το γεγονός ότι από τότε έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας και ότι οι Δημοτικές Αρχές των προηγούμενων δεκαετιών διαμόρφωσαν το χώρο σε πλατεία, την ονόμασαν μάλιστα «Πλατεία 28ης Οκτωβρίου».

Τα δεκάδες δέντρα, ηλικίας 40 και 50 χρόνων και ύψους ακόμη και 20 μέτρων καθώς και όλα όσα χαρακτηρίζουν μία πλατεία (συντριβάνι, όργανα παιδικής χαράς, παγκάκια, όμορφος φωτισμός κ.α) και υπάρχουν στο χώρο αυτό, παρέχουν σημαντικά οικολογικά, αισθητικά και ψυχαγωγικά οφέλη στην κοινότητά μας. Η καταστροφή τους θα υποβαθμίσει το προάστιό μας και τη ζωή όλων μας. Η πανέμορφη αυτή πλατεία θα αντικατασταθεί από τσιμέντο και από κτίρια 2.245 τετραγωνικών μέτρων.

Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν και είναι στο χέρι του Δημάρχου να τις επιλέξει. Οι Δημοτικοί μας ΄Αρχοντες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να βρουν λύσεις στα όποια επιμέρους προβλήματα υπάρχουν.

΄Οποιος θα ήθελε να βοηθήσει να κρατήσουμε την πλατεία ζωντανή ας επικοινωνήσει με την Κίνηση των Κατοίκων για να σωθεί η πλατεία.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6945190797 6977211907

Για περισσότερες πληροφορίες και υπογραφές μπείτε στo site: save-green-papagos.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό απόγευμα . Μην τολμήσουν και τσιμεντοποιησουν την πλατεία της 28ης Οκτωβρίου όπως και την Πλατεία Φλωρίνης . Θα μας.βρουν απέναντι τους. Κάθε μέρα διαμαρτυρία . Τίποτε άλλο. Όλοι κάθε μέρα συγκέντρωση για να εμποδίσουμε την τσιμεντοποιηση των πλατειών . Μόνο έτσι θα περάσει το μήνυμα . Ας το καταλάβουν καλά ορισμένοι. Με τις πλατείες.μεγαλωσαμε και με το πράσινο .Μόνο αυτό έχω να πω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Βρέθηκε σκυλάκι στο Χολαργό

Από τους "Φίλοι ζώων Παπάγου-Χολαργού" Το σκυλάκι είναι στο μαγαζί του Μπαλντα Βαγγελη στο Bolaloca . Είναι πολύ φοβισμένο. Βρισκεται στο Χολαργο στο νταμάρι τέρμα οδός...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις»

Σε λειτουργία τέθηκε  η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://mpp.ypes.gov.gr/ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Μέσω...

Χειροτερεύει η κατάσταση των πεζοδρομίων στο Χολαργό

Πολλές είναι οι αναφορές που γίνονται για την κατάσταση των πεζοδρομίων στην πόλη του Παπάγου και του Χολαργού. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι...

Δημήτριος Σ. Τασσόπουλος: Οι λόγοι της υποψηφιότητας μου με τον Δημήτρη Οικονόμου

Δημήτριος Τασσόπουλος: Οι λόγοι της υποψηφιότητας μου με τον Δημήτρη Οικονόμου. Ο κύριος Δημήτριος Τασσόπουλος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου Χολαργού.

Recent Comments