Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Κοινωνικά ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

(Αργυροκάστρου και Παναγιώτου-πλατεία με το ελαφάκι)

Αυτή η πλατεία, πνεύμονας πράσινου και κόσμημα όλης της Νέας Περιοχής του Παπάγου, θα σβηστεί από το χάρτη, θα γίνει τσιμέντο.

Η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται σε μια στιγμή να καταστρέψει ό,τι δημιουργήθηκε μέσα σε δεκαετίες, στηριζόμενη σε ένα παρωχημένο Πολεοδομικό Σχέδιο του 1969, που προόριζε το χώρο αυτό για σχολείο, παραβλέποντας το γεγονός ότι από τότε έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας και ότι οι Δημοτικές Αρχές των προηγούμενων δεκαετιών διαμόρφωσαν το χώρο σε πλατεία, την ονόμασαν μάλιστα «Πλατεία 28ης Οκτωβρίου».

Τα δεκάδες δέντρα, ηλικίας 40 και 50 χρόνων και ύψους ακόμη και 20 μέτρων καθώς και όλα όσα χαρακτηρίζουν μία πλατεία (συντριβάνι, όργανα παιδικής χαράς, παγκάκια, όμορφος φωτισμός κ.α) και υπάρχουν στο χώρο αυτό, παρέχουν σημαντικά οικολογικά, αισθητικά και ψυχαγωγικά οφέλη στην κοινότητά μας. Η καταστροφή τους θα υποβαθμίσει το προάστιό μας και τη ζωή όλων μας. Η πανέμορφη αυτή πλατεία θα αντικατασταθεί από τσιμέντο και από κτίρια 2.245 τετραγωνικών μέτρων.

Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν και είναι στο χέρι του Δημάρχου να τις επιλέξει. Οι Δημοτικοί μας ΄Αρχοντες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να βρουν λύσεις στα όποια επιμέρους προβλήματα υπάρχουν.

΄Οποιος θα ήθελε να βοηθήσει να κρατήσουμε την πλατεία ζωντανή ας επικοινωνήσει με την Κίνηση των Κατοίκων για να σωθεί η πλατεία.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6945190797 6977211907

Για περισσότερες πληροφορίες και υπογραφές μπείτε στo site: save-green-papagos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

25 Μαρτίου στου Παπάγου (video)

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στου Παπάγου βρέθηκε η Πολιτεία Παπάγου Χολαργού. Χρόνια πολλά σε όλους.

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023    17:00     Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

Το Food Court επιστρέφει…

Στις αγαπημένες μας συνήθειες επιστρέφουμε σιγά σιγά και όπως είναι λογικό, στο έθιμο του μπακαλιάρου και της σκορδαλιάς επιστρέφει στο Food Court...

“Γνωρίζοντας το Σακχαρώδη Διαβήτη… μία ενημερωτική εκδήλωση από την Πολιτεία Παπάγου Χολαργού

Την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 19:30 ο Όμιλος Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), πραγματοποιούν...

Recent Comments