Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Η ΓΝΩΜΗ Δημήτρης Οικονόμου: ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ -ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ.ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΆΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ!

Δημήτρης Οικονόμου: ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ -ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ.ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΆΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ!

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ -ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΆΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ!

Του Δημήτρη Οικονόμου

Χειρουργού Οδοντιάτρου

Υποψηφίου Δημάρχου

Παπάγου-Χολαργού.

Τα προβλήματα στάθμευσης και κυκλοφοριακού στην πόλη μας βαίνουν επιδεινούμενα τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρώντας όλο και περισσότερο τους δημότες.

Η διαμπερής κυκλοφορία οχημάτων από όλη την Αττική και η τεράστια δυσκολία εύρεσης χώρου στάθμευσης ,αλλοιώνουν δραματικά το χαρακτήρα της πόλης μας ως φιλικού προαστείου.

Το βέβαιο είναι ότι η απουσία οργανωμένης παρέμβασης από το δήμο μας θα επιδεινώνει την υπάρχουσα κατάσταση.

Ως τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε τη δυνατότητα μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων να δώσουμε λύσεις στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς και σε εκείνο της στάθμευσης που ταλανίζει την καθημερινότητα των δημοτών.

Τι προτείνω;

v Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και άμεση εφαρμογής της, με σκοπό την μείωση της διαμπερούς κυκλοφορίας ,ιδιαίτερα στους επιβαρυμένους άξονες , Ναυαρίνου-Υμηττού-Εθνικής Αμύνης- Ιωνίας-Νευροκοπίου-Πίνδου.

V Η κυκλοφοριακή μελέτη είναι ιδιαίτερα επιβεβλημένη δεδομένου ότι σημαντικά έργα γίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας όπως η γραμμή 4 του μετρό και η επέκταση της δυτικής περιφερειακής Υμηττού με σήραγγα μέχρι τα νότια προάστεια. Έργα που θα βελτιώσουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην Αθήνα και θα μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις εντός του δήμου μας.

V Σχετικά με το πρόβλημα στάθμευσης θα πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας υπόγειου parking στο Χολαργό, με βασικά ερωτήματα 1.Το χώρο κατασκευής του.2.Τη βιωσιμότητά του και 3.Τον τρόπο λειτουργίας του.

V Όπου υπάρχει δυνατότητα να υλοποιηθεί η διαγώνια στάθμευση σε δρόμους μεγάλου πλάτους, με στόχο την εξοικονόμηση θέσεων στάθμευσης χωρίς ιδιαίτερη δαπάνη και σοβαρή παρέμβαση.

V Η ήπια ανάπλαση του παραδρόμου της Λ. Μεσογείων , μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερες θέσεις στάθμευσης, εξυπηρετώντας τους πελάτες των εκεί καταστημάτων που σήμερα παρκάρουν τα οχήματά τους στους παράπλευρους και κάθετους δρόμους της περιοχής, επιβαρύνοντας τους μόνιμους κατοίκους.

V Υπάρχει η δυνατότητα αγοράς οικοπέδων ή απαλλοτρίωσής τους , σε διάφορα σημεία της πόλης και η διαμόρφωσή τους σε πράσινα σημεία στάθμευσης δωρεάν για τους δημότες.

V Στη λεωφόρο Περικλέους , ο δήμος θα πρέπει να εξασφαλίσει το όμορο οικόπεδο στο υπάρχον δημοτικό πάρκινγκ και να το διαμορφώσει σε ένα σύγχρονο λειτουργικό χώρο στάθμευσης.

V Να εκπονηθεί μελέτη για ελεγχόμενη στάθμευση και να δοθούν άδειες αποκλειστικά για μόνιμους κατοίκους σε περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες, για παράδειγμα στην κάτω ζώνη Χολαργού και Παπάγου.

V Η βελτίωση της υπάρχουσας ενδοκοινοτικής συγκοινωνίας θα μπορούσε να συντελέσει στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου καθώς και την ευκολότερη εύρεση θέσεων στάθμευσης.

Άμεσα πρέπει να δώσουμε λύσεις στα δυο αυτά καυτά προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Ίσως δεν θα εξαλείψουμε πλήρως τη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση, είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι μπορούμε να τη βελτιώσουμε θεαματικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Βρέθηκε σκυλάκι στο Χολαργό

Από τους "Φίλοι ζώων Παπάγου-Χολαργού" Το σκυλάκι είναι στο μαγαζί του Μπαλντα Βαγγελη στο Bolaloca . Είναι πολύ φοβισμένο. Βρισκεται στο Χολαργο στο νταμάρι τέρμα οδός...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις»

Σε λειτουργία τέθηκε  η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://mpp.ypes.gov.gr/ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Μέσω...

Χειροτερεύει η κατάσταση των πεζοδρομίων στο Χολαργό

Πολλές είναι οι αναφορές που γίνονται για την κατάσταση των πεζοδρομίων στην πόλη του Παπάγου και του Χολαργού. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι...

Δημήτριος Σ. Τασσόπουλος: Οι λόγοι της υποψηφιότητας μου με τον Δημήτρη Οικονόμου

Δημήτριος Τασσόπουλος: Οι λόγοι της υποψηφιότητας μου με τον Δημήτρη Οικονόμου. Ο κύριος Δημήτριος Τασσόπουλος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου Χολαργού.

Recent Comments