Home Συμβαίνουν στην ΠόληΚοινωνικά Διαβάστε το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας μας,που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Διαβάστε το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας μας,που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Το Χρονικό των εκλογών …

Το Χρονικό των εκλογών …

Οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ανέδειξαν δήμαρχο τον κ. Ηλία Αποστολόπουλο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τον οδοντίατρο κ. Δημήτρη Οικονόμου με το συνδυασμό « Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου- Χολαργού».

Τρίτη εξελέγη η Χολαργιώτισσα κ. Μαρία Σιώτου με τον κεντροαριστερό συνδυασμό «8 Προτάσεις» και τέταρτος ο Χολαργιώτης κ. Δημήτρης Τούτουζας με τον κεντροδεξιό συνδυασμό «Συν-πόλις». Ακολούθησαν τα αριστερά σχήματα του κ. Αντώνη Ρεκλείτη και του κ. Απόστολου Καρανικόλα ενώ εκτός δημοτικού συμβουλίου έμεινε ο κ. Περικλής Ζήκας.

Μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν η αποχή που την πρώτη Κυριακή άγγιξε το 50% ενώ τη δεύτερη Κυριακή το 70%. Η αποχή αυτή ενίσχυσε φυσικά τον κ. Αποστολόπουλο που με σύμμαχο τους “αδιάφορους του καναπέ” επανεξελέγη παρά το γεγονός ότι σε σχέση με το 2019 έχασε σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων του. Συγκεκριμένα το 2019 είχε πάρει 12.593 ψήφους ενώ τη δεύτερη Κυριακή του 2023 πήρε μόλις 6.508 ψήφους.

Η δυσαρέσκεια του κόσμου για τη διοίκηση Αποστολόπουλου είναι σαφής και αποτυπώθηκε πλήρως στα νούμερα των εκλογών . Ο νυν δήμαρχος οφείλει την επανεκλογή του στα στελέχη του συνδυασμού του που έχουν πλέον γίνει το κατεστημένο των πολιτικών δρωμένων, αφού στην πλειοψηφία τους έχουν ως μοναδικό «επάγγελμα» εκείνο του δημοτικού συμβούλου, στην άπειρη λασπολογία που εξαπέλυσαν συγκεκριμένα στελέχη του δημάρχου προφορικά και γραπτά για την υποψηφιότητα του κ. Οικονόμου και φυσικά στην ένοχη ουδετερότητα της κ. Σιώτου και του κ. Τούτουζα που ενώ επί 9 χρόνια κατήγγελλαν το Δήμαρχο για κακή διαχείριση σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, όταν ήρθε η ώρα να στηρίξουν την αλλαγή και την ανανέωση σιώπησαν πονηρά αποκαλύπτοντας στον κόσμο ότι η μακροχρόνια ένταση και διαμαρτυρία εναντίον του Δημάρχου ήταν μόνο το πρόσχημα για τις προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις τους… Ας ελπίσουμε ότι η κ. Σιώτου και η κ. Χαμηλοθώρη θα έχουν την ευθιξία να σταματήσουν τις δακρύβρεχτες ιστοριούλες για κομμένα δεντράκια και τις φωτογραφιούλες με σπασμένα παγκάκια και ο κ. Τούτουζας να σταματήσει τις βαρύγδουπες γεμάτες αγανάκτηση ανακοινώσεις για την οικονομική κακοδιαχείριση του δημάρχου και τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις έργων διότι πλέον οι πολίτες αλλά και πολλά στελέχη τους κατάλαβαν ποιος ήταν ο μοναδικός στόχος της σκληρής τους αντιπολίτευσης και διαμαρτυρίας…

Δεδομένου ότι στον πρώτο γύρω το 62% καταψήφισε τον νυν δήμαρχο και η διαφορά ψήφων μεταξύ δεύτερου, τρίτου και τέταρτου συνδυασμού ήταν μικρή , ο κ. Οικονόμου κάλεσε δημοσίως αλλά και κατ’ ιδίαν τους επικεφαλής του τρίτου και τέταρτου συνδυασμού να ενωθούν και να συνδιοικήσουν σε συγκεκριμένο πλαίσιο προκειμένου η πόλη να απαλλαγεί από τη διοίκηση Αποστολόπουλου, Η μεν κ. Σιώτου εκκώφευσε και μέχρι σήμερα καλεί τις συνιστώσες της για να πάρει απόφαση… , ο δε κ. Τούτουζας ο οποίος είχε πριν τις εκλογές συμφωνήσει με τον κ. Οικονόμου για στήριξη στο δεύτερο γύρο ,έκανε μια δήλωση ουδετερότητας που μόνο ο ίδιος μπορούσε να κατανοήσει… Για την ιστορία αξίζει να ειπωθεί ότι ο κ. Τούτουζας προ εκλογών φέρεται να είχε δηλώσει ότι αν εξελέγετο τρίτος ούτε καν θα πήγαινε να ορκιστεί αλλά θα αποχωρούσε αξιοπρεπώς στηρίζοντας όποιον εξελέγετο δεύτερος. Σήμερα, παρά το γεγονός ότι εξελέγη τέταρτος παραμένει στη θέση του, προσδοκώντας να κατέβει και τρίτη φορά διεκδικώντας την πολυπόθητη δημαρχία…

Ο κ. Αποστολόπουλος τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών συγκέντρωσε 6.508 ψήφους έναντι των 5.181 ψήφων του κ. Οικονόμου ενώ στον Παπάγο εξελέγη πρώτος ο κ. Οικονόμου. Ο Παπάγος που στις εκλογές του 2019 έδωσε καταλυτικά τη νίκη στο νυν Δήμαρχο, στις παρούσες εκλογές τον έφερε δεύτερο παρά το γεγονός ότι είχε τη στήριξη όλων των παλαιών καρεκλοκένταυρων στελεχών . Η κατά γενική ομολογία κακή διαχείριση των οικονομικών, του πρασίνου, της καθαριότητας και φυσικά η γνωστή ιστορία με τα ΜΑΤ και τις μηνύσεις του δημάρχου σε συνάρτηση με το νέο ποιοτικό άφθαρτο συνδυασμό του κ. Οικονόμου και το ρεαλιστικό κοστολογημένο πρόγραμμα του ήταν οι λόγοι που οι κάτοικοι του Παπάγου δήλωσαν « φτάνει πια» στη διοίκηση Αποστολόπουλου.

Ο κ. Αποστολόπουλος μόλις εξελέγη, με το γνωστό ύφος του, έκανε στο αγαπημένο του ΤΙΚ-ΤΟΚ την εξής δήλωση « Κερδίσαμε στις εκλογές, θα με φάτε στη μάπα αλλά πέντε χρόνια»…..

Καλή θητεία Δήμαρχε , μείνε όπως είσαι μην αλλάξεις, και γιατί να το κάνεις άλλωστε….;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ

E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ