Home Συμβαίνουν στην ΠόληΓενικά Επιστολή Δημότη: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Επιστολή Δημότη: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

by Νάντια Γρινιεζάκη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Προς τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και κάθε αρμόδιο

Η μελέτη του συγκεκριμμένου έργου παρουσιάζει πολλά προβλήματα, τα οποία θα δημιουργήσουν επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες, με προφανή κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων. Δεν αξιολογήθηκαν τα σοβαρά τοπικά κυκλοφοριακά προβλήματα, ούτε οι τοπικές ανάγκες στάθμευσης.

Συγκεκριμμένα:

Οι εσοχές και εξοχές που προσδιορίζουν τις θέσεις στάθμευσης δεν οριοθετούνται με ασφάλεια (με τις συνήθεις μεθόδους ασφαλούς οριοθέτησης), με προφανή κίνδυνο πρόσκρουσης στα κράσπεδα των εξοχών.

Η προβλεπόμενη απότομη και υπερβολική στένωση πρίν την διασταύρωση με την Ελλησπόντου, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.

Η προβλεπόμενη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην απομειωμένου πλάτους μονή λωρίδα κυκλοφορίας (έστω και με κόκκινα κολωνάκια) εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ποδηλάτες.

(Αφελής απορία: Δεν θα μπορούσε να οριοθετηθεί ποδηλατόδρομος προστατευμένος στο πολύ μεγάλου πλάτους χώρο του πεζοδρομίου?)

Η μειωμένης αισθητικής καμπύλη εξοχή στο τριγωνικό παρκάκι μειώνει κατά τέσσερις (2+2) τις θέσεις στάθμευσης, αναίτια και παράλογα.

Δεν αναγνωρίστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε η επικινδυνότητα για όσους ξεπαρκάρουν, ή βγαίνουν από το πάρκινγκ των πολυκατοικιών αμέσως μετά την καμπύλη (στροφή) της Νευροκοπίου (Νευροκοπίου 15).

Προσωρινά θα παραμείνω σε αυτές τις επισημάνσεις.

Σε αναμονή άμεσης παρέμβασης για την επίλυση των δυσλειτουργιών του έργου, για να προληφθούν επικίνδυνες καταστάσεις.

Νίκος Καζάκος

Πολιτικός Μηχανικός

Δημότης άμεσα θιγόμενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ

E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ