Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Πολιτιστικά Ευχές των "8Προτάσεων" για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχές των “8Προτάσεων” για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μας παιδιά,

Για μας είστε η ελπίδα και το μέλλον μας. Εμείς, όμως, το εννοούμε γιατί δεν νιώθουμε καθόλου περήφανοι για τον κόσμο που σας αφήνουμε.

Μία φύση που την πληγώσαμε, την μειώσαμε και την κάναμε εκδικητική, έναν κόσμο γεμάτο χρέη και μια ζωή γεμάτη ανασφάλεια, απειλές και μισαλλοδοξία.

Εσείς, όμως, έχετε την δύναμη και την ικανότητα να είστε αισιόδοξοι. Η ζωή ανατρέπεται άμα την παλέψεις και αγωνιστείς για το καλύτερο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο.

Εσείς μπορείτε να ονειρεύεστε και να παλεύετε.

Και το σχολείο είναι το απαραίτητο εργαλείο της γνώσης για να κάνετε τα όνειρά σας και τους σχεδιασμούς σας πραγματικότητα.

Κρατείστε τα θετικά και πετάξτε τα αρνητικά.

Απορρίψτε το σχολείο ως εξεταστικό κέντρο και πεδίο ανταγωνισμού και μετατρέψτε το σε ένα χώρο έκφρασης, δημιουργίας, αλληλεγγύης, μάθησης και διασκέδασης.

Κρατείστε το καθαρό για να έχετε καθαρή σκέψη. Κάντε το πιο όμορφο. Διεκδικείστε το πιο λειτουργικό και πιο άνετο. Βάλτε τους όρους που σας αξίζουν.

Δεν φταίει ούτε το σχολείο, ούτε ο θεσμός της μάθησης. Φταίνε οι άνθρωποι που το έφτιαξαν. Κρατήστε το Σχολείο Ανοιχτό στη Γειτονιά και κάντε το οχυρό για τις διεκδικήσεις σας. Δώστε του χρώμα, φυτέψτε δέντρα, διεκδικείστε τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που σας πήρανε, διεκδικείστε τις δραστηριότητες που σας κατάργησαν, πλουτίστε το με άλλες πιο σύγχρονες πιο ευχάριστες, γεμίστε το με πολιτισμό με τραγούδια και με συλλογικές δράσεις.

Το σχολείο είναι το εργαλείο, που θα χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τον κόσμο.

Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος που σας παραδίδουμε σας γεμίζει καχυποψία.

Εμείς, όμως, θα σταθούμε εδώ λίγο ακόμη, παλεύοντας για κάτι καλύτερο, να σας παραδώσουμε τα ινία αυτού του κόσμου με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους.

Ευχόμαστε τα όνειρά σας και οι σχεδιασμοί σας να γίνουν ένας μεγάλος δρόμος με ευχάριστο τέλος.

Ευχόμαστε στους γονείς σας και στους δασκάλους σας να βρουν το κουράγιο και την τόλμη να σας βοηθήσουν στα πραγματικά δικά σας όνειρα.

“8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Επιστροφή στη δράση του πρωταθλήματος για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ

Μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο μακριά από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, η ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας Παπάγου έχει προετοιμαστεί για την...

Χρόνια πολλά στο Τροφήον Χολαργού

Μπορεί σήμερα να έχουν την τιμητική τους ο Δημήτρης και η Δήμητρα, αλλά γιορτάζει και ένα από τα πιο αγαπημένα καταστήματα...

Nέος διαγωνισμός από την Πολιτεία Παπάγου Χολαργού και τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προτείνει να διαβάσετε το νέο βιβλίο του ΜΕΝΙΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Xρόνια πολλά στο Δημήτρη και τη Δήμητρα!

Άγιος Δημήτριος Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι...

Recent Comments