Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Κοινωνικά Λουλούδια…για «Μπουκέτο»!

Λουλούδια…για «Μπουκέτο»!

Γράφει ο Τάκης Καραθανάσης Αξιωματικός Αεροπορίας ε.α.

Κάπως «τυχαία» είδα μια σκηνή στην Τηλεόραση, όπου δύο νέοι με «μανία» κτυπούσαν κάποιον ηλικιωμένο, που ήταν πεσμένος κάτω. Κλωτσιές, μπουνιές, λες και ήταν κάποιο κακό «ζώο»…

Περίμενα να διαβάσω τη συνέχεια… για να καταλάβω το «πώς» και το «πού» και το «γιατί» συνέβηκε αυτό το ανθρώπινο δράμα. Διάβασα τα όσα έγραψαν οι κ.κ. Γ. Σουλιώτης και Τ. Θεοδωρόπουλος («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 19.1.2021).

Απίστευτα μεν, αλλά αληθινά: Δύο αδέλφια έφηβοι 15 και 17 ετών, ξυλοκόπησαν άγρια τον Σταθμάρχη του Μετρό, γιατί τους έκανε παρατήρηση που δεν φορούσαν μάσκα… Ας δεχθούμε ότι ήταν επιθετικός.

Ήταν όμως και πατέρας ή και παππούς. Και μετά ποιος τα κάλυψε αυτά τα «λουλούδια που είχαν και προφίσενσι»;; Μα φυσικά η μάνα τους, γιατί «μάνα είναι μόνο μία!». Αντί να τα παραδώσει αμέσως στην Αστυνομία, τα έκρυψε και σκέφθηκε και το «μέσον»! «Τηλεφώνησε στον αστυνομικό γείτονα, που τα ξέρει από μικρά. «Δεν τα μεγάλωσα για να πέσουν στα χέρια του Χρυσοχοΐδη», του είπε θυμωμένη… Εκείνος ως φίλος βοήθησε, και η Ελληνίδα μάνα τα έκρυψε για δύο-τρεις ημέρες, μετά όμως συνελήφθησαν! Και «δήλωσε… ότι θα γίνει ‘‘σκύλα’’ για να υπερασπιστεί τα διαμάντια της» (Άρθρο Τ.Θ.). Και φυσικά ποιος φταίει; Κατά το Αδαμικό – Ευαϊκό «σύνδρομο», ο άλλος φταίει… Και θυμήθηκα μια ιστορία, στην οποία ένας γέρος Ινδιάνος Τσερόκι μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων.

Του είπε: -Γιε μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δύο λύκων που υπάρχουν μέσα σε όλους μας.

Ο ένας είναι το Κακό, όπως ο θυμός, η ζήλια, η απογοήτευση, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή, τα ψέματα, το Εγώ… Ο άλλος είναι το Καλό, όπως είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνοια, η αλήθεια, και η ευσπλαχνία.

Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό, και μετά ρώτησε τον παππού του:

-Ποιος λύκος νικάει παππού;

Κι εκείνος απάντησε: Αυτός που ταΐζεις…

Και πάλι «τυχαία» διάβασα στο Ίντερνετ την ανάρτηση ενός απόστρατου Πτεράρχου φίλου-συναδέλφου μου (Σπ. Κίκερη.):

« Ο Ανελέητος του Φύλακα Μετρό Ξυλοδαρμός! Το Αληταριό απ’ το Μεγάλο το Σχολειό, διά στόματος Μητρός των Θυτών αδελφών «Μπουμπουκιών!».

Η Μάμα Δασκάλα: «Εκείνος άρχισε πρώτος, του ’χωσε ένα ΜΠΟΥΚΕΤΟ ο μεγάλος…!»

Αυτογνωσία «Σάντα Μάμα, Μεγάλη Δασκάλα!» Αυτογνωσία…! «Μπουκέτο» έ; «Μπουκέτο;».

Ε, αλίμονο, δεν ήξερες τί έβγαζες; Εσύ τα γέννησες, εσύ τα έτρεφες, εσύ τ’ ανέτρεφες! Ήξερες ότι ήταν ακόμα «Μπουμπούκια», που σε λίγο θα γίνονταν «Λουλούδια!»

Κι εγώ ο δύστυχος εξακολουθώ να πιστεύω ότι η καθεαυτού Ελληνίδα Μάνα διαπαιδαγωγεί τα παιδιά της, ώστε να βγουν Αγγελούδια, κι όχι «Μπουμπούκια και Λουλούδια!»

Ευτυχώς συνεχίζουν παράλληλα να υπάρχουν και πολλοί γονείς που ανατρέφουν τα παιδιά τους με αρχές όπως το «αγαπάτε αλλήλους» και το «θα αγαπήσεις τον διπλανό σου σαν τον εαυτό σου». Είναι γονείς που διδάσκουν στα παιδιά τους τις ηθικές αρχές της Αγίας Γραφής, πιστεύοντας στην προτροπή:«Δίδαξε το παιδί στην αρχή του δρόμου του· και δεν θα απομακρυνθεί απ’ αυτόν ούτε όταν γεράσει» (Παροιμίες 22.6).

Μακάρι αυτοί οι γονείς να γίνουν ακόμη περισσότεροι…

ΥΓ: Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ σ’ όποιον επιθυμεί μια Καινή Διαθήκη. Τηλ. 693.6526577.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Παπάγος: Το ιδανικό μέρος για να πετάξεις τα παλαιά σου αντικείμενα!

Μάιος... ο μήνας που για πολλούς σημαίνει ανακαίνιση, καθαρισμός στο σπίτι, στην αποθήκη ή στην αυλή! Μία ευκαιρία...

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ΟΧΙ άλλη σπατάλη χρημάτων σε άχρηστα μπετά!

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Πράσινο Ταμείο χαρίζει 465.000 ευρώ στο Δήμο Παπάγου Χολαργού. Και τι αποφάσισε να τα...

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της “Πολιτεία Παπάγου Χολαργού”

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της έντυπης εδημερίδας "Πολιτεία Παπάγου Χολαργού" με τίτλο "Τι θα γίνει επιτέλους με την οδό Κύπρου".

Παπάγος: Οι «στρατηγοί» ξανάρχονται

Ένα ακόμη πολύ όμορφο αφιέρωμα στην ομάδα της καρδιά μας από το https://www.basketblog.gr/ Το basketblog.gr αναλύει τα πεπραγμένα...

Recent Comments