Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Κοινωνικά Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS …. ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ…Μεγάλη έρευνα της ¨ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ¨

Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS …. ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ…Μεγάλη έρευνα της ¨ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ¨

Μεγάλη έρευνα της ¨ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ¨ επιβεβαιώνει το τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης στο Χολαργό.

Η εταιρεία ερευνών και κοινής γνώμης Prorata,πραγματοποίησε το διάστημα 7-10 Δεκεμβρίου 2021,σε δείγμα 350 ατόμων δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδος μας ¨Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού¨ καταγράφοντας τα σοβαρότερα προβλήματα που χρονίζουν στο δήμο μας, υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολιτών .

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφηκε στο Χολαργό, είναι η έλλειψη χώρου προσωρινής ή μόνιμης στάθμευσης. Το 90,5% των συμπολιτών μας ανέφεραν ότι η εύρεση χώρου στάθμευσης για ΙΧ στην κοινότητα του Χολαργού είναι πολύ δύσκολη. Από αυτούς όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα το 67,5% ανέφεραν ότι τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ενώ το 23% ανέφερε ότι η εύρεση χώρου στάθμευσης παραμένει σταθερά δύσκολη…

Η συνεχιζόμενη ανοικοδόμηση της περιοχής του Χολαργού, η ελλιπής συγκοινωνιακή κάλυψη, τόσο κρατική όσο και δημοτική της κοινότητος Χολαργού, καθώς και ο καθημερινός φόρτος οχημάτων από επισκέπτες στη αγορά του Χολαργού και ιδιαίτερα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος φαίνεται να αποτελούν βασικούς παράγοντες επιδείνωσης.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τη δυσκολία parking,αφορούν τόσο στο περιβάλλον όσο και στην οικονομία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η δυσκολία στάθμευσης υποβαθμίζει την καθημερινότητα των κατοίκων και αλλοιώνει τον προαστιακό χαρακτήρα της πόλης.

Είναι προφανές ότι χωρίς τη λήψη μέτρων και την κατάρτιση εμπεριστατωμένου σχεδίου αντιμετώπισης, το πρόβλημα της στάθμευσης θα βαίνει επιδεινούμενο!

Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα του πάρκινγκ, τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να γίνεται εμφανές και στην κοινότητα Παπάγου, και ιδιαίτερα στην κάτω ζώνη όπου όλο και περισσότεροι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν χώρο να σταθμεύσουν. θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν μέτρα και στην περίπτωση της κοινότητος Παπάγου πριν γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο δήμος δεν έχει παρουσιάσει και υλοποιήσει κανένα σχέδιο που θα ανακούφιζε τους κατοίκους ή θα έδινε προοπτική βελτίωσης του προβλήματος.

Χρειάζεται οργάνωση, προγραμματισμός και άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση και βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης πριν καταστεί η στάθμευση στο Χολαργό αναλόγως δύσκολη με εκείνην στο Παγκράτι και στην Κυψέλη…

Θα πρέπει να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά προγράμματα, να καταρτιστούν μελέτες από ειδικούς, και τελικά να αξιοποιηθούν λύσεις και ιδέες που εφαρμόστηκαν σε άλλους επιτυχημένους δήμους.

Η αδράνεια εκ μέρους της δημοτικής αρχής ΔΕΝ είναι λύση. Η αποδοχή δε, της κατάστασης στο Χολαργό ως μη αναστρέψιμη είναι καταστροφική. Το 90,5% των δημοτών δηλώνουν ότι δεινοπαθούν να βρουν πάρκινγκ στο Χολαργό. Η δημοτική αρχή πρέπει να βρει λύσεις. Λύσεις πραγματοποιήσιμες και όχι σαν αυτές που συνηθίζει ο δήμαρχος συστήνοντας …”επιτροπές” και καταχωρώντας έτσι τα προβλήματα στις καλένδες!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Παπάγος: Το ιδανικό μέρος για να πετάξεις τα παλαιά σου αντικείμενα!

Μάιος... ο μήνας που για πολλούς σημαίνει ανακαίνιση, καθαρισμός στο σπίτι, στην αποθήκη ή στην αυλή! Μία ευκαιρία...

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ΟΧΙ άλλη σπατάλη χρημάτων σε άχρηστα μπετά!

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Πράσινο Ταμείο χαρίζει 465.000 ευρώ στο Δήμο Παπάγου Χολαργού. Και τι αποφάσισε να τα...

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της “Πολιτεία Παπάγου Χολαργού”

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της έντυπης εδημερίδας "Πολιτεία Παπάγου Χολαργού" με τίτλο "Τι θα γίνει επιτέλους με την οδό Κύπρου".

Παπάγος: Οι «στρατηγοί» ξανάρχονται

Ένα ακόμη πολύ όμορφο αφιέρωμα στην ομάδα της καρδιά μας από το https://www.basketblog.gr/ Το basketblog.gr αναλύει τα πεπραγμένα...

Recent Comments