Home Συμβαίνουν στην ΠόληΓενικά Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Παπάγου Χολαργού: 2023: Μια χρονιά γεμάτη!

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Παπάγου Χολαργού: 2023: Μια χρονιά γεμάτη!

by Νάντια Γρινιεζάκη
Οι Ομάδες μας το 2023 πραγματοποίησαν πληθώρα δράσεων, πάντα στο πλαίσιο του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος, όπως εκδρομές, κατασκηνώσεις, δραστηριότητες προσωπικής ανάπτυξης, δράσεις προσφοράς, σε συνεργασία με άλλες Οδηγικές Ομάδες, ΜΚΟ και τους φορείς του τόπου μας.
Το καλοκαίρι μας γέμισε με κατασκηνώσεις, περιπέτεια, ταξίδια, φιλίες και πολύ παιχνίδι.
  • Τα Αστέρια (5-7 ετών) κατασκήνωσαν στο Οδηγικό Κατασκηνωτικό Κέντρο “Τα Κονάκια”  στον Άγιο Ανδρέα και για 3 μέρες μπάρκαραν στο πλοίο της πειρατίνας Ανν Μπόνι. Με βοηθό το μαγικό βιβλίο “Πύρινος Δράκο” έψαξαν για τον θησαυρό των θησαυρών που μόνο οι ικανότεροι θα μπορούσαν να ανακαλύψουν.
  • Τα Πουλιά (7-11 ετών) με αφετηρία “Τα Κονάκια”, βρέθηκαν στο μακρινό 2183 3/4  και “Σαν Ψ.Ε.Μ.Α” ταξίδεψαν στο παρελθόν, με ειδική μηχανή φυσικά, όπου βοήθησαν τον πλανήτη να βρει το χρώμα που έλειπε.
  • Οι Οδηγοί (11-14 ετών) ταξίδεψαν στον Άγιο Παντελεήμονα Ιστιαίας για να ανακαλύψουν τα “Μυστήρια στο πεδίο” που απορροφά σκέψεις και αντικείμενα και βέβαια μέσα από την ομαδική ζωή και το καταπληκτικό πρόγραμμα κατάφεραν να βρουν τη λύση.
  • Οι Μεγάλοι Οδηγοί (14-17 ετών) ταξίδεψαν στο Μόλυβο Λέσβου και με σήμα τη “Σπείρα” και με άλλους 110 νέους από όλη την Ελλάδα, πέρασαν 10 μέρες αναπτύσσοντας δεσμούς με την κοινότητα και ενισχύοντας την τοπική κοινωνία με τις Ομάδες Ενδιαφέροντος που οργάνωσαν.

Ημέρα Σκέψης 2023

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Σκέψης, στις 22 Φεβρουαρίου,  Στελέχη και παιδιά των Ομάδων μας διακόσμησαν την Εστία μας με το Οδηγικό Τριφύλλι. Το καταπληκτικό αποτέλεσμα μπορείτε να δείτε εδώ.Και επειδή η μέρα αυτή πάντα μας θυμίζει στιγμές που έχει ζήσει ο καθένας μας μέσα στην Οργάνωση, δημιουργήσαμε ένα βίντεο με τα ψηφιοποιημένα slides των Ομάδων από παλιότερες δράσεις το οποίο μπορείτε να δείτε στο link.

Έσο Έτοιμος

Τα Στελέχη και το Τοπικό Συμβούλιο με χαρά και αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκαν στις πολλαπλές ανάγκες που προέκυψαν και φέτος για προσφορά, κατηγοριοποίηση και μοίρασμα ειδών πρώτης ανάγκης, μαγείρεμα για ευαίσθητες ομάδες, εθελοντική αιμοδοσία, γιορτές υιοθεσίας αδέσποτων, δενδροφύτευση κα. Ενδεικτικά αναφέρουμε προσφορά ειδών για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας και το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, μαγείρεμα με την κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος άνθρωπος”, αιμοδοσία για τους τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, προσφορά ειδών για τις πυροσβεστικές ομάδες σε Πάρνηθα και Δερβενοχώρια, σε συνεργασία με τη ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ και βέβαια για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.Επίσης όπως είχαμε δεσμευτεί παραχωρήσαμε ένα μέρος των κερδών του Οδηγικού Πανηγυριού μας για την ανακούφιση των πλυμμηροπαθών της Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis καταφέραμε να προσφέρουμε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα σε δύο μαθητές της Θεσσαλίας για ολόκληρο το σχολικό έτος. Δείτε περισσότερα εδώ.
Ο Οδηγισμός είναι πάντα κοντά σε όσους χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας αλλά και εκπαιδεύει τα μέλη του στην ενσυναίσθηση, την ετοιμότητα και την αλληλοβοήθεια που οφείλει να επιδεικνύει ένας ενεργός πολίτης.

Εκλογές Τοπικού Συμβουλίου

Κάθε δύο χρόνια γίνονται εκλογές για την ανάδειξη μελών Τοπικών Συμβουλίων. Έτσι και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου άλλαξε ελαφρώς η σύνθεση του Τοπικού μας Συμβουλίου. Για πρώτη φορά τη θέση του Τοπικού Εφόρου ανέλαβε άνδρας, ο Φραγκίσκος Αρμάος. Διαδέχτηκε τη Σέμη Γιαννατσή που μετά από μια δύσκολη αλλά και επιτυχημένη τετραετή θητεία παρέδωσε τη σκυτάλη. Ταυτόχρονα εμπλουτίστηκαν τα Αρχηγεία των Ομάδων με νέα Στελέχη, με όρεξη και αγάπη για τον Οδηγισμό. Νέο Τοπικό Συμβούλιο 2023-2025Πρόεδρος: Στέλλα ΠαρλαβάντζαΑντιπρόεδρος: Σάσα ΚωβαίουΓραμματέας: Δανάη ΜπίσυλλαΤαμείας: Βάσω ΚλιάφαΤοπικός Έφορος: Φραγκίσκος ΑρμάοςΥπεύθυνη Εκπαιδεύσεων: Χρυσάνθη ΣούληΥπεύθυνη Έστιας: Χριστίνα ΠλακουδάκηΥπεύθυνη Χορηγιών: Χριστίνα ΝτρέκουΕυχαριστούμε θερμά τα απερχόμενα μέλη, Σέμη Γιαννατσή, Έβελυν Μαρασλή, Σοφία Θανοπούλου, Κατερίνα Μπετσικώκου  για τη στήριξη και την αφοσίωση στο έργο μας τα προηγούμενα χρόνια.

90 χρόνια Οδηγισμός

Το Τοπικό μας Τμήμα εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο Στέλλα Παρλαβάντζα στην παρουσίαση του επετειακού μεταλλίου για τα 90 χρόνια Οδηγισμού, το οποίο και παρέλαβε κάθε Τοπικό Τμήμα στην Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Ημέρα Συλλόγων

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Τοπικό μας συμμετείχε στη δράση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού “Ημέρα Συλλόγων”, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο “Φοίβος” του Πάρκου «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το έργο μας, να παίξουμε με τα παιδιά που επισκέφθηκαν τη δράση και να βάλουμε τη βάση για μελλοντικές συνεργασίες.

Η Εστία μας

Μέτα από πολλά χρόνια προσπαθειών, μέσα στο 2023, καταφέραμε να κλείσουμε δυο πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν το χώρο μας, την Εστία μας. Αρχικά μέσω διακανονισμού, αποπληρώσαμε χρέος προς την ΕΥΔΑΠ που είχε προκύψει από σημαντικής έκτασης βανδαλισμό των εγκαταστάσεών μας κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω του κορωνοϊού.Επίσης με την ευγενική χορηγία της εταιρείας EGP Constructions ολοκληρώσαμε τα έργα στη μία τροχοβίλα μας και πλέον είναι λειτουργική και έτοιμη για χρήση από τα μέλη μας.

Οι εκδηλώσεις μας

Όπως κάθε χρόνο, διοργανώσαμε τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μας που αγκαλιάσατε με μεγάλη θέρμη κι έτσι συνδράματε στο έργο μας. Το άνοιγμα της Οδηγικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο έγινε με το Οδηγικό Πανηγύρι και τον Δεκέμβριο ακολούθησε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar μας. Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε πάντα κοντά μας.Ευχόμαστε το 2024 να είναι ακόμα πιο δημιουργικό, με πολύ παιχνίδι και περιπέτεια για όλους μας!

Ακολουθήστε μας για να μαθαίνετε τα νέα μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ

E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ