Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Κοινωνικά Τα πεζοδρόμια λένε την αλήθεια !!!

Τα πεζοδρόμια λένε την αλήθεια !!!

Άρθρο – παρέμβαση Δημήτρη Οικονόμου

Μπορεί να πει πολλά κάποιος για την απόδοση ενός δήμου και την αξιολόγηση μιας δημοτικής διοίκησης . Όμως πολλές φορές μια απλή βόλτα σε ένα δήμο μπορεί να δείξει την αλήθεια .

Στην δική μας περίπτωση η κατάσταση των πεζοδρομίων, των δρόμων και των πάρκων μας ίσως να τα λέει όλα! Πάνω από τα μισά πεζοδρόμια και δρόμοι στην πόλη έχουν λακκούβες και φθορές . Τα πάρκα μας επίσης, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης . Πριν λίγες ημέρες γνωστή σε όλους συνδημότισσα μας σκόνταψε σε ” μόνιμη” λακκούβα μπροστά στα ΚΕΠ Παπάγου με αποτέλεσμα να σπάσει τον αγκώνα της και να καταλήξει στο χειρουργείο!!!

Απαράδεκτη εικόνα για ένα δήμο που οι δημότες πληρώνουν από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στο Λεκανοπέδιο .

Απαράδεκτη εικόνα για ένα δήμο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει -όπως πολλοί δήμοι έκαναν- ευρωπαϊκές και δημόσιες χρηματοδοτήσεις για να αναβαθμίσει τους δημόσιους χώρους του.

Είναι προφανές ότι πρέπει δώσουμε περισσότερα χρήματα για την αστική υποδομή στην πόλη μας . Αυτό προϋποθέτει να αλλάξουμε προτεραιότητες ως Δήμος και ως διοίκηση.

Περικόπτοντας άλλες δαπάνες, κάνοντας εξοικονομήσεις και αυξάνοντας τον ετήσιο προϋπολογισμό για συντηρήσεις δρόμων ,πεζοδρομίων και δημόσιων χωρών .

Δυστυχώς ,αυτή την στιγμή δίνουμε μόνο ένα μικρό ποσοστό του προϋπολογισμού μας για συντηρήσεις όταν θα μπορούσαμε να το αυξήσουμε σημαντικά.

Μια πόλη κρίνεται καταρχήν από την καθαριότητα της και ταυτόχρονα από την κατάσταση των δημόσιων χωρών της . Και μια στοιχειώδης παροχή ενός δήμου προς τους δημότες είναι να μπορούν οι κάτοικοι να κυκλοφορούν σε αυτή με άνεση και να χαίρονται τους δημόσιους της χώρους . Επομένως σε αυτό το θέμα δεν χωρούν δικαιολογίες .

Η συντήρηση και ανάπλαση σε δρόμους ,πρασιές και πεζοδρόμια οφείλει να γίνει προτεραιότητα για τον Δήμο Παπάγου Χολαργού .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα Χρόνια πολλά

Την επομένη της Πεντηκοστής, ημέρα Δευτέρα, η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και την Αγία Τριάδα...

Το “The pretty company” αναζητά τεχνίτρια νυχιών

Δείτε παρακάτω την ανακοίωσή τους Αναζητούμε έμπειρη τεχνιτρια, για το διάστημα απο 01/07 - 22/08 για 8ωρη 5νθημερη εργασία.Αποδοχές...

Επιστολή Δημότη: Καταγγέλλω τη συμπεριφορά συνδημοτών αλλά και την άγνοια του Δήμου

Δείτε παρακάτω την επιστολή που έφτασε στην Πολιτεία Παπάγου Χολαργού από συνδημότη μας. Καταγγέλλω τη συμπεριφορά συνδημοτών αλλά και...

Με περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων ο Παπάγος και ο Χολαργός

Τα νέα λεωφορεία που το κράτος προμηθεύτηκε με Leasing έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην πόλη του Παπάγου και του Χολαργού....

Recent Comments