Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Κοινωνικά ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ; ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ; ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

Τί κρύβετε κ. Δήμαρχε;

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου κατέθεσα αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου13279 για παροχή στοιχείων σχετικά με έργα και μελέτες που αφορούν τη δημοτική κοινότητα Παπάγου για τη χρονική περίοδο 2016-2021.
Μέχρι και σήμερα ουδεμία απάντηση έχω λάβει.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία ζήτησα αρχικώς προφορικά από αρμόδια υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας. Η υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι θα μου αποσταλούν αφού συγκεντρωθούν. Στη συνέχεια, η υπάλληλος μου ζήτησε να προβώ σε γραπτή αίτηση, πράγμα που έπραξα και μάλιστα πρωτοκόλλησα και την αίτησή μου.

Η παροχή στοιχείων από το δήμο , σε δημοτικό σύμβουλο, στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του, είναι μια απλή καθημερινή διαδικασία. Οι δημοτικές υπηρεσίες γνωρίζοντας τον δημοτικό σύμβουλο, τον ενημερώνουν ακόμη και χωρίς γραπτή αίτηση άμεσα! Ακόμη όμως κι αν χρειαστεί αίτηση του ενδιαφερομένου, μέσα σε λίγες ημέρες, υπάρχει απάντηση.
Η καθυστέρηση της απάντησης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πρωτοφανής και ευλόγως γεννά ερωτήματα. Αναιρεί στην πράξη τη δυνατότητα μου να ασκήσω τα καθήκοντά μου ,τα οποία μου ανέθεσαν οι συμπολίτες μας. Επίσης υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία.
Εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος από το 1998.

Ουδέποτε μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη και όταν είχα εκλεγεί με συνδυασμό της μειοψηφίας και ζητούσα ενημέρωση για δημοτικά θέματα καθώς και παροχή στοιχείων και ενημέρωσης, είχα πάντα άμεση και έγκυρη ενημέρωση. Να σημειώσω ότι κατά το παρελθόν δήμαρχος με τον οποίο βρισκόμουν σε πολιτική αντιπαράθεση , ουδέποτε αρνήθηκε να μου παράσχει στοιχεία και ενημέρωση, προκειμένου να ασκήσω υπεύθυνα τα καθήκοντά μου.

Ο δήμαρχος κύριος Ηλίας Αποστολόπουλος, είναι κατά το νόμο προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών και όλων των υπαλλήλων. Επίσης καθημερινά λαμβάνει γνώση για τις αιτήσεις που κατατίθενται στο πρωτόκολλο.
Έχει σχεδόν εξαντληθεί το χρονικό όριο που ορίζει ο νόμος για την παροχή στοιχείων πληροφοριών από το δημόσιο προς τους πολίτες,(εξήντα μέρες).
Τι πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει ο κύριος Αποστολόπουλος μη παρέχοντας μου τις πληροφορίες που ζήτησα; Να μην έχω ενημέρωση; Να μην ασκήσω κριτική για τα έργα και τις ημέρες του; Θέλει να φιμώσει τις διαφορετικές φωνές; Έχει πρόβλημα με τη δημοκρατική διαδικασία; Μήπως η ερώτηση σχετικά με τα έργα στην κοινότητα Παπάγου είναι κάτι που θέλει να αποφύγει;

Είναι κοινή διαπίστωση η αλαζονεία , η αντιδημοκρατική λειτουργία και η απομάκρυνση του δημάρχου από τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας.
Να σημειώσω ότι είναι η δεύτερη φορά που του αποστέλλω πρωτοκολλημένη επιστολή και κωφεύοντας αποφεύγει να απαντήσει.
Καλώ το Δήμαρχο, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση να μου αποστείλει άμεσα τις πληροφορίες που ζήτησα τηρώντας το νόμο και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Επιστροφή στη δράση του πρωταθλήματος για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ

Μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο μακριά από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, η ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας Παπάγου έχει προετοιμαστεί για την...

Χρόνια πολλά στο Τροφήον Χολαργού

Μπορεί σήμερα να έχουν την τιμητική τους ο Δημήτρης και η Δήμητρα, αλλά γιορτάζει και ένα από τα πιο αγαπημένα καταστήματα...

Nέος διαγωνισμός από την Πολιτεία Παπάγου Χολαργού και τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προτείνει να διαβάσετε το νέο βιβλίο του ΜΕΝΙΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Xρόνια πολλά στο Δημήτρη και τη Δήμητρα!

Άγιος Δημήτριος Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι...

Recent Comments