Home Συμβαίνουν στην ΠόληΚοινωνικά Αλέξανδρος Νομικός :ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ

Αλέξανδρος Νομικός :ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ

by Νάντια Γρινιεζάκη

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών σχεδόν ένας στους δύο δημότες επέλεξε την παράταξή μας γεγονός εξαιρετικά τιμητικό που παράλληλα μας γεμίζει ευθύνη.

Το αυτοδιοικητικό όραμα και οι σύγχρονες προτάσεις της παράταξής μας σε συνδυασμό με τον ξεκάθαρο λόγο του Δημήτρη Οικονόμου έπεισαν περισσότερους από 5.000 συνδημότες μας που τίμησαν την Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού με την ψήφο τους.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό είναι εντολή ισχυρής και συνάμα υπεύθυνης και δημιουργικής αντιπολίτευσης.

Η τοπική κοινωνία θέλει να βαδίσει μπροστά κάνοντας άλματα προόδου και όχι να μένει προσκολλημένη στα λάθη και τις αδυναμίες του χτες μεμψιμοιρώντας και χάνοντας την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Η επόμενη ημέρα απαιτεί ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες, νέες πολιτικές και ρήξη με πολιτικές συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος.

Ο δήμος μας όχι μόνο έχει σπουδαία ιστορία αλλά αποτελεί και μια μεγάλη αυτοδιοικητική πρόκληση μιας και έχει αρκετά φλέγοντα ζητήματα που απαιτούν παρεμβάσεις ουσίας και όχι απλά λόγια και υποσχέσεις.

Η δημοτική αρχή δεν πείθει αυτή τη στιγμή κανέναν ότι έχει σχέδιο και λύσεις.

Δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να μεταθέσει τις ευθύνες της αλλού.

Η προσέγγιση των προβλημάτων του δήμου γίνεται με διάθεση περισσότερο επικοινωνιακή παρά ουσιαστική και καθίσταται πλέον αναμφισβήτητο γεγονός πως η μέγιστη προσπάθεια καταβάλλεται για την διαχείριση της προβαλλόμενης εικόνας και μάλιστα με υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ποιότητα ζωής που ασφαλώς αποτελεί το ζητούμενο για όλους μας, απαιτεί σύγχρονες προτάσεις και ουσιώδεις πρωτοβουλίες, αποτελεί δε χρέος και όχι πολυτέλεια.

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να επικεντρωθεί στη δημιουργία αναβαθμισμένων και οργανωμένων συμβουλευτικών κέντρων με στόχο την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, στην ουσιαστική και όχι διακοσμητική συμμετοχή σε διαδημοτικά δίκτυα υγείας, στην δημιουργία και ανάπτυξη Κέντρων Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας, σε ουσιαστικές δράσεις για τα άτομα με αναπηρίες, στην αναμόρφωση των Δημοτικών Ιατρείων και τέλος στην δημιουργία και λειτουργία τραπεζών αίματος καθώς και δικτύων εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η προώθηση των εναλλακτικών μετακινήσεων και η παρότρυνση για χρήση ποδηλάτου ή περπάτημα, η ταυτόχρονη δημιουργία υπόγειων θέσεων στάθμευσης, η υιοθέτηση πολιτικών ήπιας κυκλοφορίας και φυσικά η προώθηση βιώσιμης δημοτικής συγκοινωνίας με ενίσχυση των δρομολογίων αυτής.

Οι δημότες αναφέρουν καθημερινά προβλήματα που διαρκώς πολλαπλασιάζονται και αν αναρωτηθούμε για το αν βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση ως Δήμος από ότι πριν δέκα έτη η απάντηση είναι αρνητική.

Απαιτείται συνεπώς ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή.

Το πραγματικό νόημα της ανανέωσης δεν είναι μόνον ποσοτικό, αλλά (κυρίως) ποιοτικό.

Είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης, η εισαγωγή καινοτόμων ιδεών, η χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων, αλλά και η οριστική ρήξη με νοοτροπίες και μεθοδολογικές προσεγγίσεις του παρελθόντος.

Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχει κάθε δημότης που θέλει να βιώσει κάτι διαφορετικό σύγχρονο και πραγματικά δίκαιο κοινωνικά.

Το έπαθλο θα είναι μια πραγματικά δικαιότερη και σύγχρονη δημοτική κοινωνία.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η εξεύρεση λύσεων και όχι απλά η επικοινωνιακή προσέγγιση αφού χρειαζόμαστε λύσεις και όχι εικόνες.

Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της πόλης μας και στόχος μας είναι ο δήμος της καρδιάς μας να γίνει ακόμα πιο όμορφος, να γίνει ο δήμος που μας αξίζει!

 

Αλέξανδρος Ι. Νομικός  

Ιατρός-Παθολογοανατόμος

Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ

E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ