Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Δημοτικά - Οικονομικά 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Δεν μάθαμε τίποτα ούτε από αυτές τις καταστροφικές πυρκαγιές

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Δεν μάθαμε τίποτα ούτε από αυτές τις καταστροφικές πυρκαγιές

Και ενώ η αντιπυρική περίοδος δεν τέλειωσε, στο Δήμο Παπάγου Χολαργού φαίνεται να μην έχουμε διδαχθεί τίποτα, ούτε από την πρόσφατη πύρινη καταστροφή.

Τεράστιοι σωροί ξερών κλαδιών βρίσκονται συσσωρευμένοι στα Άλση και στα Πάρκα, στα νεκροταφεία και στο δάσος του Υμηττού.

Ο Δήμος δεν διαθέτει εξειδικευμένο τοπικό σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών από πυρκαγιά.

Το site του δήμου παραμένει διαφημιστικό εργαλείο του Δημάρχου με την φωτογραφία του, χωρίς να έχει στην πρώτη σελίδα ενημερωτικό υλικό και οδηγίες συμπεριφοράς για τους δημότες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τα «δεδομένα» (data) που αποτελούν βασικό σύγχρονο εργαλείο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, παραμένουν μια άγνωστη λέξη για την δημοτική αρχή.

Η παράταξη 8 Προτάσεις έχει καταθέσει εδώ και χρόνια και επαναφέρει:

Την δημιουργία Προστατευτικού Προϋπολογισμού, αφού τα ακραία φαινόμενα φυσικών καταστροφών εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, όλο και πιο καταστροφικά και πρωτόγνωρα.

Την εκπόνηση ενός εξειδικευμένου τοπικού σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης των καταστροφών με τον εντοπισμό των επαπειλούμενων κινδύνων ειδικά για τον Παπάγο και τον Χολαργό.

Την δημιουργία μόνιμης καμπάνιας προσέλκυσης εθελοντών, την θέσπιση κινήτρων, την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας στο site του δήμου, σε συνδυασμό με την οργάνωση και τον εξοπλισμό τους.

Την πρόσληψη προσωπικού για την δημιουργία επαγγελματικής ομάδας πολιτικής προστασίας και τον διαχωρισμό τους από ένα αυτόνομο εθελοντικό κίνημα.

Την οργάνωση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης αντιμετώπισης Φυσικών Κατατροφών.

Την τοποθέτηση ενός έμπειρου εξειδικευμένου επικεφαλής.

Την διεύρυνση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με εξειδικευμένους επιστήμονες – πολίτες του δήμου μας.

Τη διαρκή επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, μέσω δημόσιας διαβούλευσης που θα είναι πάντα ανοιχτή και αναρτημένη στο site του δήμου με δημόσιες τις παρατηρήσεις των πολιτών.

Τέλος, τονίζουμε ότι χρειαζόμαστε μια πολυπληθή ομάδα δασοπροστασίας, πλήρως εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη που να μπορεί να καλύψει όλα τα διοικητικά όρια του δήμου και στον οικιστικο ιστό και στο βουνό και για την πρόληψη και για την καταστολή και για την αποκατάσταση.

Μια φωτιά, όπως απέδειξε για μια φορά ακόμη η εμπειρία, ή την σβήνουν δύο άνθρωποι στα πρώτα 15 λεπτά, ή καλείς 22 χώρες για να σου την σβήσουν.

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Επιστροφή στη δράση του πρωταθλήματος για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ

Μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο μακριά από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, η ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας Παπάγου έχει προετοιμαστεί για την...

Χρόνια πολλά στο Τροφήον Χολαργού

Μπορεί σήμερα να έχουν την τιμητική τους ο Δημήτρης και η Δήμητρα, αλλά γιορτάζει και ένα από τα πιο αγαπημένα καταστήματα...

Nέος διαγωνισμός από την Πολιτεία Παπάγου Χολαργού και τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προτείνει να διαβάσετε το νέο βιβλίο του ΜΕΝΙΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Xρόνια πολλά στο Δημήτρη και τη Δήμητρα!

Άγιος Δημήτριος Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι...

Recent Comments