Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Δημοτικά - Οικονομικά 8 Προτάσεις: Αδρανής και αμέτοχη η δημοτική αρχή για τις λακκούβες και...

8 Προτάσεις: Αδρανής και αμέτοχη η δημοτική αρχή για τις λακκούβες και τα επικίνδυνα σημεία των δρόμων

Οι αμέτρητες λακκούβες, οι τομές των δρόμων, τα χαντάκια και τα υποβαθμισμένα φρεάτια που έχουν δημιουργηθεί, είτε από την πολύ κακή ποιότητα των σχετικά πρόσφατων ασφαλτοστρώσεων, είτε από τις εργολαβίες δικτύων, είτε λόγω παλαιότητας, έχουν καταστήσει τους δρόμους του Δήμου Παπάγου Χολαργού από τους πιο επικίνδυνους της Αττικής.

Κι αν για τα αυτοκίνητα αυτή η κατάσταση μπορεί να σημαίνει απλά περισσότερες φθορές και ανταλλακτικά, περισσότερη κατανάλωση βενζίνης και κάποιους επικίνδυνους ελιγμούς και μικροατυχήματα, για τους αναβάτες μοτοσυκλετών και ποδηλατών μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο.

Η δημοτική αρχή όμως του κ. Αποστολόπουλου, που έχει την αποκλειστική ποινική, αστική και πειθαρχική ευθύνη γι αυτήν την κατάσταση, παρακολουθεί αμέτοχη την κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με την μέρα.

Δεν μεριμνά για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, την ελεύθερη διέλευση των πεζών και την ορθή αποκατάσταση κατά την διάρκεια των έργων.

Δεν προχωράει σε διοικητικές διαδικασίες δίωξης των εργολάβων, που αφήνουν πίσω τους κακοτεχνίες και παγίδες θανάτου.

Δεν επιθεωρεί την ποιότητα των έργων.

Δεν αισθάνεται την υποχρέωση να υπερασπιστεί νομικά τους δημότες που ταλαιπωρούνται από συνεχείς βλάβες δικτύων λόγω έργων, από την παραβίαση της κοινής ησυχίας και από την απίστευτη σκόνη και λάσπη που γεμίζουν τα σπίτια τους.

Δεν αισθάνεται ούτε καν την υποχρέωση να ενημερώσει τους δημότες εγκαίρως, για το που θα γίνουν τα έργα και πόσο θα διαρκέσουν.

Και βέβαια δεν επιθεωρεί και δεν επιδιορθώνει τους δρόμους, αφού δεν έφτασαν ακόμη οι εκλογές.

Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη «8 Προτάσεις» έχει καταθέσει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 75 του νόμου 3852/2010 τη σύσταση Γραφείου Καταναλωτή για την άμεση επέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις και την νομική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών σε μια γειτονιά, όπως έχει φέρει και το θέμα της κακής κατάστασης των δρόμων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 του νόμου 3481/2006 οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου: υποχρεούνται να ελέγχουν τουλάχιστον ανά 15ήμερο τις οδούς της αρμοδιότητας τους για την διαπίστωση βλαβών του οδοστρώματος και των λοιπών στοιχείων ασφάλειας της οδού και να καταγράφουν τα ευρήματα σε Ειδικό Βιβλίο. Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί επίσης να προβαίνει σε γραπτή ειδοποίηση με οποιαδήποτε μέσω (και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) η οποία καταχωρίζεται από τις υπηρεσίες στο τηρούμενο Ειδικό Βιβλίο. Η υπηρεσία υποχρεούται να πραγματοποιήσει με όργανά της, αυτοψία μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες και να συντάξει συνοπτική έκθεση περί της έκτασης και του είδους της και της ύπαρξης ή μη ανάγκης άμεσης αντιμετώπισης. Εφόσον κατά την αυτοψία διαπιστωθεί επικινδυνότητα της βλάβης για την οδική ασφάλεια, λαμβάνονται άμεσα από τους διενεργούντες την αυτοψία τα απαραίτητα μέτρα για την προσωρινή αποκατάσταση, εφόσον αυτή είναι δυνατή, άλλως για την οριοθέτηση και την κατάλληλη σήμανση της, προς αποφυγή ατυχημάτων. Η αποκατάσταση των βλαβών που κρίνονται επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια ολοκληρώνεται υποχρεωτικά εντός 10 ημερών από την διενέργεια της αυτοψίας.

Οι ενέργειες της παραγράφου αυτής καταγράφονται σε Ειδικό Πρωτόκολλο Αντιμετώπισης Βλάβης, το οποίο συντάσσεται και υπογράφεται από τον υπάλληλο ή τους υπαλλήλους που ορίστηκαν οι υπεύθυνοι κατά τα ανωτέρω, και θεωρείται από τον αρμόδιο προϊστάμενο της υπηρεσίας. Η μη τήρηση των υποχρεώσεων αυτής και της προηγούμενης παραγράφου με υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

8 Προτάσεις

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Παπάγος: Το ιδανικό μέρος για να πετάξεις τα παλαιά σου αντικείμενα!

Μάιος... ο μήνας που για πολλούς σημαίνει ανακαίνιση, καθαρισμός στο σπίτι, στην αποθήκη ή στην αυλή! Μία ευκαιρία...

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ΟΧΙ άλλη σπατάλη χρημάτων σε άχρηστα μπετά!

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Πράσινο Ταμείο χαρίζει 465.000 ευρώ στο Δήμο Παπάγου Χολαργού. Και τι αποφάσισε να τα...

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της “Πολιτεία Παπάγου Χολαργού”

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της έντυπης εδημερίδας "Πολιτεία Παπάγου Χολαργού" με τίτλο "Τι θα γίνει επιτέλους με την οδό Κύπρου".

Παπάγος: Οι «στρατηγοί» ξανάρχονται

Ένα ακόμη πολύ όμορφο αφιέρωμα στην ομάδα της καρδιά μας από το https://www.basketblog.gr/ Το basketblog.gr αναλύει τα πεπραγμένα...

Recent Comments