Αρχική Συμβαίνουν στην Πόλη Η ΓΝΩΜΗ Αντιδήμαρχος Δημήτρης Οικονόμου: Ο Πρώτος απολογισμός και τα επόμενα βήματα!

Αντιδήμαρχος Δημήτρης Οικονόμου: Ο Πρώτος απολογισμός και τα επόμενα βήματα!

Δείτε παρακάτω το άρθρο του Αντιδημάρχου Καθαριότητος & Περιβάλλοντος

Παπάγου, Δημήτρη Οικόνομου, που κυκλοφόρησει και στην εφημερίδα “Παπάγου-Πολιτεία”

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας , περιβάλλοντος και ανακύκλωσης στην κοινότητα Παπάγου στα μέσα Σεπτεμβρίου, έθεσα ως άμεσο στόχο, την βελτίωση, των παρεχόμενων υπηρεσιών, στους τομείς που αφορούσαν στην αντιδημαρχία μου. Έδωσα ιδιαίτερη σημασία, στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος και για τις υποχρεώσεις τους. Θεώρησα σκόπιμο να είμαι καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλες τις γειτονίες του Παπάγου, έτσι ώστε αφενός να αποκτώ άμεση εικόνα των προβλημάτων και αφετέρου να δίνω λύση αυτών το συντομότερο δυνατόν.

Το διάστημα αυτό προχωρήσαμε σε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, με τους κατοίκους των πολυκατοικιών της οδού Πίνδου. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη συνεργασία μας με το 2ο σύστημα Προσκόπων Παπάγου, για τον καθαρισμό της εκτάσεως πέριξ του ΔΟΠΑΠ. Με το 1ο σύστημα προσκόπων, συνεργαστήκαμε στη φύτευση και τον καλλωπισμό παρτεριών στην οδό Κύπρου. Προχωρήσαμε επίσης στον εξωραϊσμό, προβληματικών σημείων στην κάτω ζώνη.

Δημιούργησα το πρόγραμμα, ¨υιοθεσίας¨, αλσυλλίων, από συμπολίτες μας, οι οποίοι και συμμετέχουν στην εν γένει φροντίδα των. Παράλληλα με τη δράση, ¨Πράσινες Παρεμβάσεις¨, οργανωμένα και συντονισμένα, φυτέψαμε ,κλαδέψαμε, ομορφύναμε, αλσύλλια, πάρκα, πλατείες καθώς και τις πράσινες γραμμές.

Την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, με τη δράση ¨Χρώμα στην πόλη¨, φυτέψαμε πλατείες και παρτέρια με πολύχρωμα λουλούδια. Με τη συνεχή , άοκνη και συντονισμένη εργασία των συνεργείων του δήμου και των υπευθύνων καθαριότητας , καθαρίσαμε και βάψαμε τοίχους με graffiti, ΚΑΦΑΟ και μουτζουρωμένα παρτέρια.

Το προσεχές διάστημα, θα εγκαταστήσουμε ειδικούς κάδους για την συλλογή, ρούχων, υποδημάτων, υφασμάτων και μελετούμε τη δυνατότητα, τοποθέτησης οικίσκων ανταποδοτικής ανακύκλωσης καθώς και δημιουργίας, πάρκου ανταποδοτικής ανακύκλωσης στου Παπάγου.

Βρίσκομαι ήδη στη διαδικασία για τη δημιουργία Βοτανικού κήπου καθώς και στη θέσπιση ανθοκομικής έκθεσης, το μήνα Σεπτέμβριο, στο μεγάλο πάρκο.

Σύντομα θα υλοποιηθεί, πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS …. ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ…Μεγάλη έρευνα της ¨ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ¨

Μεγάλη έρευνα της ¨ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ¨ επιβεβαιώνει το τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης στο Χολαργό. Η εταιρεία ερευνών και κοινής γνώμης Prorata,πραγματοποίησε...

Επετειακό Ημερολόγιο 90 Χρόνων – Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Η χρονιά που ξεκίνησε σηματοδοτεί τα 90 χρόνια του Οδηγισμού ! 90 χρόνια γεμάτα χαρά, ζωντάνια και προσφορά !  

Ζητείται κοπέλα για φύλαξη παιδιού στο Χολαργό.

Ζητείται κοπέλα για τη φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιού 20 μηνών στο Χολαργό. Απαραίτητη η ενσυναίσθηση, η υπομονή και...

Αύριο Τρίτη στο Κοιμητήριο Παπάγου η κηδεία του Αλέκου Φασιανού

Η κηδεία του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού θα τελεστεί αύριο Τρίτη, στις 2.00 μ.μ. στο Κοιμητήριο Παπάγου. Ο Αλέκος Φασιανός...

Recent Comments