ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2026, η περιβαλλοντική πρωτοβουλία του συνδυασμού Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου–Χολαργού και των Prasinistas, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Ελαφάκι). Στη δράση φυτεύτηκαν 25 ροζ ιαπωνικές κερασιές, ενισχύοντας την αισθητική, τη βιοποικιλότητα και την περιβαλλοντική αξία ενός από τους πλέον αγαπημένους χώρους πρασίνου της πόλης μας.
Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση του συνδυασμού για προστασία του δημόσιου χώρου, αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης. Η Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, γνωστή στην τοπική κοινωνία ως «Ελαφάκι», αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν ζωτικό πνεύμονα πρασίνου, χώρο συνάντησης, ψυχαγωγίας και κοινωνικής ζωής για κατοίκους όλων των ηλικιών.
Τα νέα δέντρα, αποτέλεσμα συνεργασίας με συμπολίτες και εθελοντές, προσφέρουν όμορφη φυσική απόχρωση και ενισχυμένη βιωσιμότητα στον χώρο. Η παροχή των δέντρων έγινε με την ευγενική χορηγία του συμπολίτη μας κ. Γιώργου Κορκόβελου, ο οποίος για ακόμη μια φορά στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια.
Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Οικονόμου, επικεφαλής της «Σύγχρονης Πολιτείας Παπάγου–Χολαργού», τόνισε:
«Η σημερινή πρωτοβουλία δείχνει ότι όταν πολίτες και φορείς συνεργάζονται με σχέδιο και συνέπεια, μπορούμε να αναβαθμίζουμε και να προστατεύουμε ουσιαστικά τους δημόσιους χώρους μας. Το «Ελαφάκι» είναι ένα κοινό αγαθό που αξίζει την προσοχή και τη φροντίδα όλων μας. Με την φύτευση 25 κερασιών, ενώνουμε δυνάμεις για έναν Παπάγο–Χολαργό πιο πράσινο, πιο ζωντανό και πιο ανθρώπινο.»
Η δράση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη στρατηγική του συνδυασμού για αισιόδοξες, στοχευμένες και βιώσιμες παρεμβάσεις σε όλη την πόλη, με επίκεντρο την ποιότητα ζωής και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Γραφείο Τύπου
Σύγχρονης Πολιτείας Παπάγου-Χολαργού


