Home Η πόλη μαςΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Τί γίνεται στην οδό Ζακυνθινού και πέριξ αυτής; Του Δημήτρη Οικονόμου.

Τί γίνεται στην οδό Ζακυνθινού και πέριξ αυτής; Του Δημήτρη Οικονόμου.

by Νάντια Γρινιεζάκη

Του Δημήτρη Οικονόμου.

Το έργο ανάπλασης της οδού Ζακυνθινού για άρση επικινδυνότητας, περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις οδούς Ζακυνθινού-Πίνδου-Αργυροκάστρου-Ελλησπόντου-Ιωνίας-Στρ.Παπάγου και Κύπρου, με συνολικό κόστος κατασκευής 884.891,54 ευρώ, που προέρχεται από το ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Ειδικότερα για την οδό Νευροκοπίου, τα έργα σήμερα βαίνουν προς ολοκλήρωση, το οδόστρωμα μειώνεται από 9 σε 3,5 μέτρα(!), ενώ τα πεζοδρόμια αυξάνονται σε πλάτος κατά 2 μέτρα στην αριστερή πλευρά .Προβλέπεται επίσης η δημιουργία ποδηλατοδρόμου, πλάτους 1,50 μ, στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν ,είναι αν έχουν αξιολογηθεί σοβαρά τα τοπικά κυκλοφοριακά προβλήματα και οι τοπικές ανάγκες στάθμευσης καθώς και αν κατασκευαστικά φτιάχνονται σωστά δρόμος και πεζοδρόμια.. Συγκεκριμένα,

· Οι εσοχές και οι εξοχές ,που προσδιορίζουν τις θέσεις στάθμευσης δεν οριοθετούνται με ασφάλεια, με προφανή κίνδυνο πρόσκρουσης.

· Πώς είναι δυνατόν στο δρόμο που από 9 μέτρα έγινε 3,5 και ίσα- ίσα περνά το λεωφορείο να τοποθετηθεί και ποδηλατόδρομος 1,50 μέτρου…. Ίσως θα ήταν

προτιμότερο ο ποδηλατόδρομος να οριοθετηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο που είναι πλέον ιδιαίτερα μεγάλου πλάτους .

· Η απότομη και υπερβολική στένωση του δρόμου πριν την Ελλησπόντου, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.

· Η υπερβολική αύξηση του πεζοδρομίου στην κατάληξη της οδού Εθνικής Αμύνης ,δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αριστερή στροφή.

· Η αναίτια αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων επί της οδού Νευροκοπίου, τα καθιστά να προσομοιάζουν με πεζοδρόμια μεγάλων λεωφόρων.

· Από την οδό Ιωνίας έως την κατάληξη του έργου στην οδό Πίνδου έχουν χαθεί τουλάχιστον 100 θέσεις στάθμευσης! Ο Παπάγος δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να χάνει αναίτια δεκάδες θέσεις πάρκινγκ αφενός λόγω της ανοικοδόμησης του, αφετέρου γιατί στη συγκεκριμένη ζώνη υπάρχουν, το κλειστό γυμναστήριο, τα δημοτικά γυμναστήρια και ο στίβος που σε πολλές εκδηλώσεις συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου ακόμα και από άλλες περιοχές.

· Παρατηρούνται προβλήματα κατά την έξοδο οχημάτων από τα parking των πολυκατοικιών της Νευροκοπίου.

· Όλο το έργο έγινε προκείμενου να αποφευχθούν τα καθημερινά ατυχήματα στην οδό Ζακυνθινού. Για ποιο λόγο όμως ξεκίνησε ένα τόσο κοστοβόρο και παρεμβατικό έργο στις οδούς Πίνδου-Αργυροκάστρου-Ελλησπόντου-Ιωνίας-Στρ.Παπάγου και Κύπρου…;

Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση για την άρση της επικινδυνότητας στην οδό Ζακυνθινού, η απάντηση είναι σαφώς ΝΑΙ. Το ζήτημα όμως είναι με ποιο σχέδιο, σε ποια έκταση και με ποιο οικονομικό κόστος….

Του Δημήτρη Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ

E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ